Духът на Българската Коледа!


За втора поредна година учители, ученици и родители подкрепиха инициативата на Българската Коледа, като участваха в благотворителен Коледен базар на 166. СУ „Васил Левски“.

Коледният базар беше официално открит на 04.12.2023г. от кмета на район „Подуяне“ – инж. Кристиян Христов и заместник-кмет Андреа Пандулис.

Госпожа Нина Иванова, директор на 166. СУ „Васил Левски“, приветства училищната общност и гостите на събитието: „ По традиция в началото на месец декември стартира една изключително хуманна и благородна кауза „Българската Коледа“. За поредна година нашите ученици заедно с техните родители и всички служители се включват с огромно желание в тази инициатива.

Добротата и съпричастността са едни от най важните човешки качества. Затова правете добро и вярвайте в доброто!“

Господин Кристиян Христов, кмет на район Подуяне, отвори официално кутията за дарения и тържествено откри благотворителната инициатива: „Получих лична покана от учениците и съм изключително трогнат от този жест и най-вече, че вие сте двигателят на цялата тази инициатива, защото е важно да мислим и да правим добро. Поздравления за тази инициатива, която за вас се е превърнала в традиция. Продължавайте напред, като ще очаквам да се видим и догодина по същото време.“

Заместник-кметът на район „Подуяне“, господин Андреа Пандулис се обърна с благодарност към учениците: „За мен е чест и привилегия да бъда тук сред вас. Бъдете добри, тренирайте, развивайте се, мечтайте и вървете само напред!“.

Родителите се включиха в инициативата по време на проведената родителска среща, като бяха вдъхновени от творческите заложби на учениците.

Медиите също проявиха интерес към благотворителната инициатива на 166. СУ „Васил Левски“, като БНР „Хоризонт“  излъчи репортаж на Кръстина Иванова за „Закуска на тревата“.

ЛИНК: БНР "Хоризонт" - Интервю с директора на 166. СУ "Васил Левски" - Нина  Иванова

































Коментари

Популярни публикации от този блог

Добрият пример – Денислав Димитров – Богоявление

Церемония по връчване на престижните награди на 166. СУ "Васил Левски" - Спортист на годината – 2023г

"Магията е в движението" CrossFit - Николай Василев - 12. В клас