Наградени ученици от училищна комисия във връзка с конкурс на тема: „Левски – името на свободата“.



Директорът на училището, госпожа Нина Иванова, награди отличените ученици от училищна комисия във връзка с конкурс за рисунка, есе и мултимедиен проект на тема:

 „Левски – името на свободата“.

„Благодаря на всички вас, които взехте участие в тази инициатива, с което давате своя пример и допринасяте за изграждането на престижа на нашето училище. Ние сме последователи на нашия патрон – Васил Левски.

Благодаря на всички ученици, благодаря на вашите класни ръководители и на всички колеги: госпожа Димитрина Бисерова – учител по БЕЛ; госпожа Деница Димитрова  – учител по БЕЛ, госпожа Милена Петрова – учител по БЕЛ; госпожа Стела Христова – учител по БЕЛ, които ви насърчиха и ви помогнаха в тази инициатива. Благодаря на госпожа Цветелина Цокева – учител по изобразително изкуство; госпожа Десислава Кинкова – учител по информационни технологии.“ - Директор на 166. СУ "Васил Лвески" - госпожа Нина Иванова

Наградени ученици в конкурс за рисунка:

Тома Вълков – 6. А клас

Дария Цветкова – 6. Б клас

Иванина Иванска – 7. А клас

Красимир Вакрилов – 7. Б клас

Никол Кънева – 7. В клас

Никол Ростиславова – 7. В клас

Наградени ученици в конкурс за есе:

Васил Тинчев – 6. А клас

Божидара Миткова  – 6. Б клас

Иванина Иванска – 7. А клас

Никола Стоянов – 7. Б Клас

Награден ученик в конкурс за мултимедиен проект:

Никола Николов – 8. А клас


Учениците оставиха своята следа и отличените есета ще бъдат предоставени на училищната библиотека, а част от рисунките, които участват в конкурса са изложени в СО - район "Подуяне".

Откъс от наградените есета:

 „Васил Кунчев е израснал в обикновено семейство, учил в килийно училище като останалите деца. Свободолюбивият и несломимият му дух го правят различен. Посвещава живота си на отечеството. Воден от родолюбието, мечтае за едно по-светло и по-добро бъдеще за България.

Хубаво ще е в днешно време да има такива хора като Левски, истински родолюбци с чисти сърца и водени от порива за по-добър и по-хубав свят за живеене.“

Васил Тинчев - ученик от 6.А клас

„Отдавайки почит на Апостола и вглеждайки се в неговия образ, ние си даваме сметка, че трябва да бъдем горди. Той поставя в сърцата на българина вечния стремеж към свободата и съвършенството. Неговият пример ни носи необходимата гордост и национално самочувствие, защото Левски, а не друг, е името на свободата!“

Божидара Миткова - ученик от 6.Б клас

 "Апостола съчетава в себе си силата на словото и на делата, преобръща реда и мисленето на българите, на които показва правилния път в най-тъмните времена. Дяконът и до ден днешен е символ на свободата и на всеотдайността към освободителното дело. Затова и ние като общество трябва да се стремим към нея, за да сме достойни негови наследници!" 

Иванина Иванска - ученик от 7. А клас, 

"Идеалите на Левски за "чиста и свята република", за независима българска държава, в която да има свобода и равноправие за всички хора, независимо от тяхната народност и вероизповедание, за постигане на равенство с другите европейски народи, са актуални и днес. Затова за всички нас - Левски е името на свободата!" 

Никола Стоянов - ученик от 7. Б клас






















 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Добрият пример – Денислав Димитров – Богоявление

Церемония по връчване на престижните награди на 166. СУ "Васил Левски" - Спортист на годината – 2023г

"Магията е в движението" CrossFit - Николай Василев - 12. В клас