Кариерно ориентиране - НСА


В 166. СУ „Васил Левски“ беше представена презентация от доц. М. Борукова във връзка с предстоящата кандидатстудентска кампания на НСА. Национална спортна академия “Васил Левски” е единственото специализирано висше училище в България, което предлага образование на университетско ниво по три основни направления - Спорт, Педагогика на обучението по физическо възпитание и Обществено здраве.

Факултет "Спорт" подготвя специалисти с висше образование по специалността „Спорт“. Завършилите факултета получават професионална квалификация „Треньор по вид спорт“, „Спортен мениджър“, „Спортен коментатор“, „Треньор по кондиционна тренировка“, „Треньор по бойно-приложна подготовка и охранител“ или „Треньор по бойно-приложна физическа подготовка и спорт в системата на МВР и БА“, които им дават право да осъществяват тренировъчна, методическа и управленска дейност във всички области от системата на спорта.

Факултет "Педагогика" подготвя специалисти от университетски тип в професионално направление „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ с професионална квалификация „Учител по физическо възпитание“. Тя дава права за осъществяване на преподавателска дейност по физическо възпитание и спорт във всички форми и степени на образователната система.

Факултет "Обществено здраве, здравни грижи и туризъм" подготвя специалисти с висше образование в професионално направление „Обществено здраве“ и „Здравни грижи“, получаващи професионална квалификация „Кинезитерапевт/физиотерапевт”, която от 2013 г. е регулирана професия в Република България.













 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Добрият пример – Денислав Димитров – Богоявление

Церемония по връчване на престижните награди на 166. СУ "Васил Левски" - Спортист на годината – 2023г

"Магията е в движението" CrossFit - Николай Василев - 12. В клас