Програма „ReMentoring in Sport“ за развитие на треньорския потенциал

Организатор на програмата ReMentoring in Sport  е Сдружение „Левски-Спорт за всички“, като част от 24 месечен проект за развитие на треньорския потенциал.  Представители на три делегации от Гърция, Португалия и Турция: USAK PROVINCIAL DIRECTORATE OF YOUTH AND SPORTS, SPORT EVOLUTION ALLIANCE CRL и ELLINIKO SOMATEIO DYNAMIKOU TRIATHLOU, посетиха 166. СУ „Васил Левски“.

Директорът на 166. СУ „Васил Левски“ – госпожа Нина Иванова, представи екипа от специалисти и презентира дейността на училището, учебните програми и целите:

„Нашето училище не е най-старото спортно училище в страната, но е училището с най-много спортни постижения. Има повече от 45 години история, като за този период 17 наши възпитаници са станали медалисти от Олимпийски игри и над 250 ученици са световни и европейски шампиони – мъже и жени. В училището се обучават ученици по 14 вида спорт“.

Беше представена презентация, която визуализира историята на училището, видео разказ и интервюта на някои от най-успешните спортисти за всички времена на България и „Левски“. По време на срещата се проведе дискусия, в която се включиха учителите по теоретично обучение и учителите по спортна подготовка - бокс, борба и баскетбол, като беше засегната темата за важната роля на треньора.

Посещението продължи с обиколка на спортната база на Клуб по борба „Левски“. Светослав Миленков, учител по спортна подготовка - борба, разказа на гостите за структурата на клуба, легендите прославили България, методиката на тренировъчния процес и селекцията на състезатели.

Ина Ананиева - учител по спортна подготовка, художествена гимнастика и президент на клуб „Илиана“,  изненада участниците с един специален гост, бронзовата медалистка от Рио - Любомира Казанова. Двете дами споделиха опита си от дългия път, който трябва да се извърви, за да създадеш шампион, структурата на тренировъчният процес и селекцията на треньори. 













Коментари

Популярни публикации от този блог

Добрият пример – Денислав Димитров – Богоявление

„До нашите скъпи учители“ – Випуск 2023/2024 – Последен училищен звънец

Церемония по връчване на престижните награди на 166. СУ "Васил Левски" - Спортист на годината – 2023г