Церемония по връчване на престижните награди на 166. СУ "Васил Левски" - Спортист на годината – 2023г

В 166. СУ „Васил Левски“ се проведе церемония по награждаване на 10-те най-добри спортисти за 2023г.  По традиция събитието се превърна в празник на шампиона и удовлетворението от постигнатите успехи. Пътят на успеха е дълъг и труден. Той започва от спортното училище и спортните зали, за да достигне световните върхове.

Неслучайно наричат 166. СУ "Васил Левски" - „училище за шампиони”. От него през годините са тръгнали десетки спортисти покорили най-високите върхове на спорта, завоювали медали на световни, европейски първенства и олимпийски игри.

През изминалата 2023 г., учениците на 166. СУ „Васил Левски”, завоюваха 22 медала от Световни, Европейски и Балкански първенства, 52 станаха шампиони на България, а 290 медала бяха спечелени на международни и държавни първенства.

Наградата "Спортист № 1" за 2023 година отиде при абсолютните световните шампионки и вицеевропейските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика за девойки - Ева Емилова и Габриела Пеева. Абсолютните световни и европейски отборно шампионки София Иванова, Камелия Петрова и Ева Брезалиева бяха определени за "Спортист №2" за изминалата 2023-та. Топ 10 се допълва от - 3-то място за Симеон Николов (волейбол), 4-та позиция си разделиха волейболистите Димитър Добрев и Николай Николаев. На престижното пето място се нареди Мария Стаменова (естетическа гимнастика), а шеста позиция зае друга представителка на този спорт - Владина Грошева. За "Спортист №7" бяха определени Брияна Иванова и Александър Василев (тенис). Венцислав Тошев (мотокрос) и Петьо Иванов (волейбол) заеха осмо място. За "Спортист № 9" бяха избрани Иво Галенков (джудо) и Живко Хинков - (класическа борба). Топ 10 се затваря от Ивана Вълкова (спортна стрелба).

Награда "Отбор на годината" беше връчена на волейболния отбор - юноши до 17г.

Тази година наградата "Треньор на годината" се присъди на двама треньори, чиито състезатели спечелиха най-високите отличия на Европейски и Световни първенства - треньорът на световните шампионки и вицеевропески шампионки по художествена гимнастика за девойки - Кристина Илиева. Христо Цветанов (волейбол) също бе отличен като "Треньор №1" за изминалата година.

С приз за "Най-перспективен футболист" се награди Асен Митков, а за "Най-перспективен състезател" бяха отличени: Елена Михайлова, Веселин Нешев, Денислав Донков,  Антоан Цветанов, Кристиян Миленков, Никол Александрова, Венелин Георгиев, Магдалена Миневска.

С приз „За най-голям принос в успехите и развитието на спорта" бяха наградени: Спортен клуб по художествена гимнастика „Илиана”, Клуб по художествена гимнастика „Левски" и волейболен клуб „Левски“.

Специалната награда за „Изключителни спортни постижения през 2023 година“ от кмета на район "Подуяне"- инж. Кристиян Христов се присъди на грацията Стилияна Николова, която през изминалата 2023-та стана световен и европейски отборен шампион и добави бронз в многобоя от Европейското първенство в Баку.

Нина Иванова - директор на 166. СУ "Васил Левски": „Сърдечно благодаря на всички гости, които днес са тук сред нас. На вас деца искам да пожелая да бъдете здрави, защото ви предстои много важна година, на всички вас, които ще имате щастието и възможността да участвате в Олимпиадата в Париж, сърдечно ви пожелавам успех и да покажете това на което сте способни.  Останалите нека взимат пример, да продължават да следват мечтите си, защото всички вие, когато пристъпвате прага на нашето училище идвате с една мечта – да станете най-добрите в съответния спорт.

Пожелавам здраве вдъхновение и упоритост на всички, за да можете да покорявате своите върхове.„

Инж. Кристиян Христов - кмет на район „Подуяне“: „Предстои ни една Олимпийска година. Поздравления за всички вас, отличените през днешния ден, поздравления и на всички други, които вярвам, че през следващата година ще постигнат големи успехи. Искам да се обърна освен към ръководството на училището и към учителите и треньорите - резултатът от вашата работа е показателен днес на това награждаване.“.

Ваня Кастрева - началник на регионално управление на образованието – София – град: „Вълшебството на учителя е да мотивира ученика, за да покаже най-доброто от себе си. Децата отдавана вече знаят колко важно е с кого вървиш по своя път, а до тях вървят отговорни хора, ръководителите на това училище, учителите на това училище, треньорите на това училище и естествено техните родители.

Нека годината която измина, която вие записахте със златни постижения, да бъде поредната, да бъде основата на която вие ще стъпите и в годината в която влезнахме. Олимпийската 2024г. да бъде изписана с още повече златни постижения на учениците на „училището за шампиони“. Най-доброто спортно училище не само в София, най-доброто училище за горди българи, за тези които пишат историята не само на спорта , но и историята на нашата древна родина. Гордея се с вас!“

Официални гости на събитието, които връчиха награди на отличените спортисти:

Д-р Ваня Кастрева – началник на регионално управление на образованието – София – град

Инж. Кристиян Христов – кмет на район „Подуяне“

Андреа Пандулис – зам.-кмет на район „Подуяне“

Люсиен Велчев – председател на сдружение „Левски – Спорт за всички“

Лазар Лазаров – председател на училищното настоятелство

Елин Топузаков – директор на Детско-юношеската школа на ПФК „Левски“

Светла Георгиева – директор на дирекция „Спорт за всички и спорт за учащи“ – Министерство на младежта и спорта

Владимир Николов – председател на волейболен клуб „Левски“

Проф. Красимир Петков – ректор на Национална спортна академия

Десислава Темелкова – директор на дирекция „Спорт и младежки дейности“ Столична община

Валя Ликова – дирекция „Спорт и младежки дейности“ Столична община

Тодор Стефанов – председател на обединен спортен клуб „Левски – София“

Александър Томов – легендата на българската борба

Георги Мърков – председател на спортен клуб по борба

На церемонията всички присъстващи имаха възможност да се насладят на танци, изпълнени от гимнастичките от "Илиана" и "Левски".

Линкове към отразяване на събитието в медиите: 

ВОЕНЕН ТЕЛЕВИЗИОНЕН КАНАЛ

БНР 

Поздравления към всички отличени!










































































Коментари

Популярни публикации от този блог

Добрият пример – Денислав Димитров – Богоявление

"Магията е в движението" CrossFit - Николай Василев - 12. В клас