Обучение на българските граждани за защита на Отечеството

 
    
    В 166. СУ „Васил Левски“ се проведоха поредица от срещи във връзка с военно обучение на военно окръжие – I степен – София – за осигуряване обучението на българските граждани в десети и единадесети клас от средните училища.

    Въоръжените сили и българската армия са неделима част от народа и държавата. Българската армия има за главна задача да гарантира суверенитета, сигурността и независимостта на държавата и да запази нейната териториална цялост. 

  Темите, които бяха дискутирани с учениците от 10. клас по време на обучението бяха:  Усвояване на знания и придобиване на умения, свързани със защитата на Родината; Гражданско-военните отношения; Оказване на помощ на населението от Въоръжените сили при кризи от военен характер; Оцеляване при откриване на боеприпаси, както и оказване на съдействие от Въоръжените сили на органите за сигурност в борбата им срещу разпространяване на оръжия за масово унищожение, незаконен трафик на оръжие и тероризъм; Защита на населението и критична инфраструктура и участие на въоръжените сили в спасителни и евакуационни дейности.
    Теми за обучението на учениците в 11. клас бяха: История на Въоръжените сили на Република България; Участие на Въоръжените сили в операции и мисии извън територията на страната; Същност, цели и задачи на резерва на Въоръжените сили на Република България; Въоръжение и екипировка на военослужещите във видовете въоръжени сили; Приемане на военна служба и служба в резерва на Въоръжените сили на Република България.












Коментари

Популярни публикации от този блог

Добрият пример – Денислав Димитров – Богоявление

Церемония по връчване на престижните награди на 166. СУ "Васил Левски" - Спортист на годината – 2023г

"Магията е в движението" CrossFit - Николай Василев - 12. В клас