Оставяме следа с мисъл за бъдещето - Випуск 2024


Съвместна инициатива между 166. СУ „Васил Левски“ и СО - район „Подуяне“: „Оставяме следа с мисъл за бъдещето“ .

Паркът „Герена“ е в непосредствена близост до голяма част от тренировъчните терени на спортистите от 166. СУ „Васил Левски“. Учениците прекарват дълги часове в спортна подготовка на територията на парка, който се е превърнал в емблематично място за пътя на спортните им постижения. В тази връзка Випуск 2024г засади Атласки кедър на територията на парка. Целта на инициативата е да предадем добрия пример с фокус върху грижа за природата. 

„Който не е засадил дърво е живял напразно – казват хората. Днес е денят, в който ние заедно ще увековечим себе си чрез посаждането на това дърво и ще растем наред с него все по-нагоре и нагоре в живота. Нека то бъде символ за дълголетие и да ни бъде модел как това, че растеш бавно не означава, че не прогресираш и че хубавите неща отнемат повече време и изискват търпение и отдаденост. Нека има нещо, което да ни връща към това място и да го направим наше си - дървото на Випуск 2024 година с принос към нас и природата ни.“. – учениците от Випуск 2024г.

„Ние имаме желание във всеки район да имаме по едно коледно дърво. До момента в нашия парк няма конкретно дърво, което украсяваме за Коледа и ето, че вече има такъв кандидат, който може да се превърне в коледното дърво на парка“. - инж. Кристиян Христов- Кмет на район „Подуяне“

„Приветствам и благодаря на учениците от Випуск 2024г, които инициираха това събитие. Дървото е продължението на живота. Освен, че днес ще го посадим, ние ще се грижим за него.  Щастлива съм, за това, че успяхме да реализираме тази инициатива“. – госпожа Нина Иванова – Директор на 166. СУ „Васил Левски“

На събитието присъстваха: инж. Кристиян Христов - Кмет на район „Подуяне“, д-р Андреа Пандулис – Заместник-кмет, госпожа Нина Иванова – Директор на 166. СУ „Васил Левски“; г-жа Ани Стефанова - Заместник-директор учебна дейност; г-н Георги Стоичков - организатор обучение по спортна подготовка; класните ръководители: г-жа Катя Райкова, г-жа Петя Кръстева, г-жа Стела Христова, учениците от Випуск 2024 и учители.

























Коментари

Популярни публикации от този блог

Добрият пример – Денислав Димитров – Богоявление

Церемония по връчване на престижните награди на 166. СУ "Васил Левски" - Спортист на годината – 2023г

"Магията е в движението" CrossFit - Николай Василев - 12. В клас