Европейска седмица на чистия спорт

Антидопинговият център и 166. СУ „Васил Левски“ организираха съвместна инициатива във връзка с „Европейска седмица на чистия спорт“. Събитието беше заключителна част от Антидопинговото обучение, което се проведе в рамките на учебната година под ръководството на госпожа Радмила Колева – ЗДСД, със съдействието на госпожа Даниела Иванова – учител по теоретично обучение, госпожа Елизабет Индос – учител по теоретично обучение и Любомира Вучелийска – училищен психолог.

Антидопинговият център в партньорство с Кипърската антидопингова агенция /CYADA/, Полската антидопингова агенция /POLADA/ и Португалската антидопингова агенция /ADoP/ организира кампания в подкрепа на чистия спорт по проект „Европейска седмица на чистия спорт – European week of clean sport”.  Представителите от Антидопинговият център проведоха интерактивна игра за учениците от 9. клас, като част от активностите по проекта "Европейска седмица на чистия спорт". Целта на събитието беше да се провокират учениците да се замислят по темата и да покажат компетентност и знания във връзка с антидопинговите дейности и вредата от употребата на допинг.

Чрез разнообразни активности беше разпространена идеята за ЧИСТ СПОРТ сред учениците, които взеха активно участие в играта между класовете, като отговаряха на въпроси свързани с антидопинга. На участниците бяха раздадени награди, предвидени по проекта, който е финансиран от Европейския съюз.
























 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Добрият пример – Денислав Димитров – Богоявление

Церемония по връчване на престижните награди на 166. СУ "Васил Левски" - Спортист на годината – 2023г

"Магията е в движението" CrossFit - Николай Василев - 12. В клас