Отбелязване на 23 април - Международен ден на книгата и авторското право

Този празник се отбелязва от 1995г. в чест на Мигел де Сервантес, Уилям Шекспир и Инка Гарсиласо де ла Вега, починали на същия ден през 1616г. Денят се отбелязва по решение на ЮНЕСКО.

Световният ден на книгата е посветен на всички четящи и се прави с цел популяризиране на четенето, книгоиздаването и авторското право. Именно заради това учениците от 8. А клас заедно с техния класен ръководител - Димитрина Бисерова, дариха книга на училищната библиотека, посветена на Васил Левски.  

Денислав Димитров-председател на класа, представи книгата "Алманах за Васил Левски": "Левски е най-важната личност в нашата история. Даряваме този Алманах, за да може всички ученици в нашето училище да знаят повече за него и неговото дело. Той е и патрон на нашето училище и се гордеем с нашия избор на книга!"

Часът продължи с благодарствени думи от г-жа Мария Кирова - библиотекар в училището, която пожела още повече такива книги да се даряват, но и да се четат от всички нас. Г-жа Кирова съобщи, че на 24.05.2024 г. ще бъдат раздадени грамоти за учениците и класовете, които са участвали в инициативата "Дари книга от сърце!"






Коментари

Популярни публикации от този блог

Добрият пример – Денислав Димитров – Богоявление

Церемония по връчване на престижните награди на 166. СУ "Васил Левски" - Спортист на годината – 2023г

"Магията е в движението" CrossFit - Николай Василев - 12. В клас