Рубрика: СПОДЕЛЕНО

В тази рубрика учениците на 166. Спортно училище "Васил Левски" могат да споделят свои преживявания, чувства, разсъждения по важни за тях теми, които да докосват и вълнуват училищната общност. Или просто да ни предизвикат към размисъл...

Началото на рубриката поставяме със СПОДЕЛЕНО от Галя Младенова от 6.Б клас:

„Знам защо ме гледаш с презрение. Приемният ми брат Реми е чернокож. Той твърди, че ни презират тези, които са нещастни и просто са натрупали в сърцата си безсилие и злоба и имат нужда да ги излеят върху някого. На такива хора не си струва да се сърдиш. Съветва ме да ги отмина. Да, но на него му е лесно – той е страхотен танцьор по брейк и хип-хоп, има куп награди, а стана и модел на известна фирма. За батко ми цветът на кожата от проблем се превърна в бонус. Провървя му. 

Аз обаче не се справям толкова добре. Понякога ми идва да се свия в един ъгъл и да плача, да плача… Успявам да се спра, но ми е трудно. Някак натрупвам горчивина в сърцето си, а то на моменти толкова натежава, че ще се откъсне и ще се търкулне надолу по пътя. 

Мама пък ме съветва, когато ми се стори, че някой човек ме гледа втренчено, аз да му се усмихна и ако ме гледа за добро – ще се зарадва, а ако е за зло – ще се засрами. 

Моето успокоение е, че има Един, Който ме е създал с тъмна кожа и ме обича такава, каквато съм. Той не гледа лицето, а сърцето. Обича ме дори когато правя не толкова добри неща. Не че ми ръкопляска, но пак ме обича. 

Този път, приятелю, ще пробвам с усмивката, пък дано проработи. Ето, свеждаш гузно поглед… Видя ли? Добър човек си. Дискриминацията не ти отива.“
Коментари

Популярни публикации от този блог

Тържествена ПОКАНА ЗА БАЛ от 12.Б клас