Училищната общност поднесе венци и цветя на паметника на Васил Левски

Учениците, учителите и ръководството на 166. Спортно училище "Васил Левски" заедно с децата от 94. Детска градина "Дъга" /район Подуяне/ поднесоха венци и цветя на паметника на Васил Левски. Най-малките изпяха песен и рецитираха стихотворение, а ученичка то 166. СУ прочете своето кратко съчинение на тема "Защо ни трябваш и днес, Апостоле?":

 

                                     Защо ни трябваш и днес, Апостоле?

Защо ни трябваш и днес, Апостоле? Защото ти си един от малкото патриоти, които са се борили за „чиста и свята“ република. Ти не си се предал и си посветил себе си на Родината, за да й служиш до смъртта си. И днес твоят дух, отдаден на народната воля, ни събира в единство. Твоят образ носим в себе си – образ на доброта, човечност, сила и борбеност. Качества, които днес са ни повече от необходими, за да постигнем единение. Гледаме твоят свят лик, който може да вдъхновява любов към Отечеството, който носи мъдрост и който ни кара да вярваме в едно по-добро днес и още по-добро утре. 

Затова ни трябваш, Апостоле!

Всяка година ние отбелязваме деня, в който Майка България загуби своя син. Но в този ден ти, Апостоле, грееш в сърцата и душите ни и ние усещаме, че бдиш над нашето Отечество. Ние можем да се наречем свободни благодарение на твоето велико дело.

Покланяме се пред твоята саможертва!

 

Гергана Герганска, 6.Б клас


















Коментари

Популярни публикации от този блог

Добрият пример – Денислав Димитров – Богоявление

Церемония по връчване на престижните награди на 166. СУ "Васил Левски" - Спортист на годината – 2023г

"Магията е в движението" CrossFit - Николай Василев - 12. В клас